sâmbătă, 4 iunie 2011

Orezul Brun - carbohidrati buni pentru slabit

Dintre cereale (carbohidrati), orezul poate fi plasat undeva sus, sus de tot in capul listei de carbohidrati buni pentru slabit.

Nu face greseala sa elimini carbohidratii din dieta de slabit!


Datorita popularitatii si popularizarii agresive a unor diete proteice (diete hiperproteice) ca dieta Atkins sau dieta Dukan, carbohidratii au devenit (nemeritat) un pericol in  multe diete de slabit; NU ESTE ADEVARAT! Sunt si carbohidrati buni pentru slabit

De ce e bun orezul brun (orezul integral) in dieta de slabit?

  • orezul brun are indice glicemic mai scazut decat orezul alb (orezul rafinat)
  • taratele si germenele contin lipide, proteine, vitamine (vitamina B1 si B2) si minerale (fier si magneziu - deosebit de importanti mai ales atunci cand in cura de slabire alegi sa folosesti si ceaiuri sau alte produse diuretice)
  • orezul integral (orezul brun) este bogat in fibre: fibrele mentin starea de satietate si vei manca mai putin si tot fibrele ajuta la o buna digestie si un nivel optim al zaharului in sange - factori importanti in succesul unei diete de slabire.

 Cu ce alimente combinam orezul in dieta de slabire?


Atunci cand vrei sa slabesti (si nu numai), combinna orezul cu leguminoase (fasole, linte, mazare, naut si soia si/sau cu legume); Nu combina orez cu alimente de origine animala (carne, oua, lapte)

Sortimente bune de orez pentru cura de slabire

  • orezul jasmine - alege orez jasmine negru (nu alb)
  • orezul basmati - alege orez basmati negru (nu alb)
  • orezul negru - este foarte bogat in fier si se gaseste de regula neprelucrat (adica mult mai multe fibre)
Va invit sa adaugati/recomandati o reteta cu orez - retete, intrebari, completari mai jos, in zona de comentarii. Multumim pentru contributie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai accesate sfaturi de slabit